Bal & Examen från Internationella Engelska Skolan

Hej! Jag heter Tereza Lorentzon och detta är min blogg. Den skapades för någon timma sen, av anledningen att det finns så många stunder som försvinner ifrån minnet om man inte förevigar dem på något sätt. Det jag vill göra med den här bloggen är alltså att föreviga sådana stunder, i både bilder och text, men också bara att dela med mig av mitt liv med vem som nu känner för att läsa det. 
 
Ett inlägg där jag presenterar mig lite mer kommer inom kort, men nu vill jag bara dela med mig av några bilder och föreviga ett par stunder som jag aldrig någonsin vill glömma.
 
 Dag 1 (Igår) - BAL
 
 
Min allra bästaste vän Stephanie och jag, nyanlända på balen igår.
 
 
 
 
Mina fina tjejer. Från vänster har vi Emily, Stephanie, jag, Jaquline, Emma, Emelie, Frida och Alexandra. 
Jag kommer aldrig att glömma er.
 
 
 
Überfina Steph igen. Som en smaragd!
 
 
Min lillasyster Maria kom förbi!
 
Sen togs det inte så mycket mer kort på själva balen, tyvärr. Det som hände var väl det som brukar hända; det serverades god mat, dricka och snacks, vi hängde, dansade och hjärtan krossades i natten. Finaste matteläraren Mrs Lagerstrand/Miss Sandberg och science-läraren Mr Allvin uppträde med en cover på 'Someone Like You' med Adele. Solskenspojken Jesper och hans vänner fick äntligen visa upp deras grymma koreografi till 'Tsunami' framför hela årskursen. Jag var konferencier tillsammans med min vän Emelie och priser deldes ut. Våra yearbooks signerades av lärare och vänner.
 
Summa summarum: det var en riktigt rolig kväll!
 
Nästa dag (alltså idag):
 
 
 
GRADUATION DAY på Internationella Engelska Skolan! Här har vi en instagram selfie på mig och världens roligaste polack Jakub från när vi precis har tagit på oss våra kåpor och hattar.
 
 
9A och jag förbereder oss på att gå in i Huskvarna Folkets Park där själva skolavslutningsceremonin ska hållas.
 
Väl där inne hände det massor! Tal hölls av elevrådsordförande Oliver, vår rektor Mr Simon Varley och världens bästa SO lärare Mr Petkovic. Låtarna 'Happy' med Pharrel Williams och 'Att inte göra någonting alls' med Tomas Ledin uppträddes av skolkören, vilken inkluderade mig, Frida, Emelie, Alexandra, Enya och Jaquline. Priser och diplom delades ut och bl a annat vann min Steph pris för bästa elev inom samhällskunskap, Jaquline i geografi (?) samt ett stipendie för akademisk och social förmåga. Även jag vann ett pris faktiskt; för bästa skrivna text inom de nationella proven i svenska. Om texten inte hade varit sekretessbelagd så hade jag gladeligen delat den med er, men nu är det som det är. Dock så kan jag avslöja att jag skrev en krönika om förbjudna känslor, kärlek, sexualitet och konservatism.
 
Våra älskade lärare hade även gjort en mycket fin video till Dr Seuss bok "Oh the Places You'll Go som", den kommer antagligen att klistras in i det här inlägget när den är uppe på youtube.
 
Moving on!
 
 
The actual graduation part. Vi fick flytta över tofsarna på våra hattar från den högra sidan till den vänstra, för att symbolisera förändring och övergång från ett stadie i livet till ett annat. Mycket tradionellt och högtidligt!
 
 
Sen slängde vi upp våra hattar i luften och vi hade officiellt gått ut 9:an och grundskolan gick från att vara vår vardag till att vårat förflutna...
 
 
 
...vilket naturligtvis ledde till ett jag och ca 90% av alla där bröt ihop. Det fälldes mer än en tår ifrån min sida om man säger så och på den här bilden gör Stephanie ett tappert försök till att trösta mig. Vår mentor Miss Sjögren trodde att hon skulle slippa undan gråtfesten men även hon bröt ihop när vi kramades hej då. 
 
Alla önskade varandra lycka till, smått vettskrämda av tanken att idag kanske var sista gångan några av oss någonsin skulle se varandra. Just på den fronten känner jag mig ganska lugn, då ungefär halva min klass kommer att gå i samma skola till hösten.
 
 
Någon jag tyvärr inte kommer att dela skola med i höst är ju dock min (som sagt) allra bästaste vän i världen Stephanie. Vi ska på Bråvalla tillsammans i sommar och sen får vi helt enkelt se vart Gud och ödet för våran vänskap.
Jag kommer aldrig att glömma dig.
 
 
Och därmed var grundskolan ett avslutat kapitel i min livsbok.
 
Jag vill avsluta det här inlägget med något klockrent som summerar inte bara dessa två dagar, utan de fyra (3.5) år min klass och jag har hållt ihop men självklart är det omöjligt. Jag kan ju bara tacka för allt. Så tack så otroligt himla jättemycket, 9A för att ni har funnits i mitt liv och hjälpt mig hitta och forma mig själv. Självklart också ett stort tack till Miss Petra Sjögren, för att du har varit limmet som hållit ihop oss alla trots att du knappt har orkat med oss ibland.
Tack. På riktigt.


Postat av: Alexandra
2014-06-13 - 20:45:59

Wow Tereza du fick mig tårögd igen! Jättefin text :)
vi MÅSTE träffas i sommar!!! När jag har kommit ifatt med Orphan Black och allt så tar vi en fika på Condeco (om det nu stavas så...) Aja, ha det bäst tills vi ses igen, puss o kram :)

Svar: Åh, Alexandra! Klart vi måste hänga! Varje dag är ju en Condeco-dag så skicka bara iväg ett mess så ses vi där <3
Tereza Lorentzon

Postat av: Enya
2014-06-13 - 21:02:32

Men herregud Tereza nu började jag gråta igen! Om vi inte ses i sommar så ses vi ju iallafall på PB efter sommaren. Hoppas dock på nån träff såklart! Superbra text dessutom. OK nu kom tårarna... Lycka till med allt! Tack för att du gjorde denna blogg, kommer definitivt följa den.

Svar: Har gråtit ca hela eftermiddagen…Klart vi ses på PB, hoppas också på någon träff i sommar! Fina bilder du la upp ifrån Tallnäs, förresten.
Lycka till du med, och kul att du gillade bloggen! :-)
Tereza Lorentzon

Postat av: Matilda
2014-06-14 - 22:52:36

Så himla fin Tereza! Massa grattis!

Svar: Tack så jättemycket, fina du!
Tereza Lorentzon

URL: http://matildahedvig.blogg.se


Postat av: Jaquline - jmphoto.webblogg.se♥
2014-06-15 - 20:35:21

Åhhhhh tereza vad fint! sitter här och börjar nästan lipa! kommer sakna dig så mycket men vi MÅSTE ses snart igen och hålla kontakten, puss älskling♥

Svar: Hahaha, vännen då! Saknar dig redan, hoppas verkligen vi kan ses i sommar! Annars ses vi ju på Catching Fire ;-)
Ta hand om dig <3
Tereza Lorentzon

URL: http://jmphoto.webblogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: