Kommer ut

 
De flesta av er vet redan det här eller har haft en aning, men jag tänkte att det var dags att göra det officiellt. Det kanske inte är de mest personliga sättet att göra det på, men jag väljer ändå att komma ut med ett blogginlägg eftersom att jag uttrycker mig mer detaljerat med texter samt att det är en del som jag tycker behöver förklaras. Vi börjar med the basics:
 
  • Jag, Tereza Anna Lorentzon, är inte heterosexuell.
  • I hela mitt 16-åriga liv så har jag aldrig (aldrig som i inte en enda gång) varit kär i eller känt någon form av attraktion mot killar som varat mer än ett par minuter.
  • Jag har aldrig varit intresserad av eller kunnat se mig själv i ett förhållande med en man.
 
Det var den grundläggande informationen jag ville att alla skulle veta, men fortsätt gärna läsa för att få veta hela historien om vad min sexualitet är. Trots att inte min sexualitet identifierar mig, så är den en del av mig. En del som kanske inte egentligen är jätteviktig, men samhället gör en stor grej utav den och då är det viktigt för mig att det blir rätt. Så rätt det kan bli iallafall.
 
Dagen jag fyllde 14, 4/6-2012, frågade en vän mig ifall jag var bisexuell eftersom att det enda jag kunde prata om under den perioden i mitt liv var dansösen Amanda Balen. Jag skrattade och sa "ja" på skämt först, men sen började jag tänka. Kunde det här vara förklaringen varför jag aldrig någonsin hade varit kär i eller haft pojkvän, inte ens en låtsaspojkvän i 3:an som min lillasyster och ca alla mina vänner? Varför jag tyckte att Lady Gagas dansöser var så himla mycket snyggare än Channing Tatum (vad är ens grejen med honom, förstår verkligen inte)?
 
Jag tittade bakåt i livet, på alla skådespelerskor, filmkaraktärer och människor jag hade fastnat för. Kvinnliga allihopa. Jag insåg att det fanns en anledning till att de, precis som Amanda, hade funnits i mitt huvud under längre tider (aka jag crushade som in i på dem) och i den stunden accepterade jag att jag inte var hetero. Dock så accepterade jag inte bisexualitet som min sexualitet, eftersom att jag inte kände något drag emot killar överhuvudtaget just då + att jag trodde att bisexualitet innebar att man attraherades av både/bara män och kvinnor. Homosexualitet kändes också konstigt för mig, för bara för att jag inte kände mig attraherad av killar just då så betydde det inte att jag aldrig skulle kunna bli det. 
 
Lite så har jag tänkt och känt framtills nu. Jag har varit ganska öppen med allt, inte gömt någonting och svarat ärligt om någon har frågat men jag har inte satt någon riktig label på mig själv förrän nu. Innan sa jag mest att jag gillade tjejer och att jag var gay/queer. Sen kom en ju också i underfund med att det finns fler än två kön, att det finns oändligt många mer än så samt människor som inte tillhör något kön alls. Det är också därför jag inte "kommit ut" tidigare, för att jag inte riktigt har vetat vad jag skulle komma ut som men tack vare en ny och fin vän, så hittade jag en läggning jag kände mig bekväm med. Sen har det gått någon månad och under den tiden har jag kommit på några fler ord som jag tycker beskriver min sexualitet ganska bra.
 
Summa summarum: Jag attraheras romantiskt (vill vara tillsammans/ha romantiska relationer) + estetiskt + sexuellt av tjejer och alla som inte är killar. Jag identifierar mig med dem alla orden nedanför men studsar lite fram och tillbaka med vad jag ska beskriva mig själv som, men ni kan använda vilken som helst utav orden för att beskriva min sexualitet om ni skulle behöva det! Så, här är då min officiella utkommning, jag är:
  • Polysexuell. Min personliga favorit just nu (Föredrar bisexuell, just för tillfället). Poly är ett latinskt ord som betyder "fler" eller "mer än ett", och polysexualitet betyder alltså att man attraheras utav fler könsidentiteter än ett men inte nödvändigtvis alla. Jag attraheras av människor som är av mitt egna kön och utav människor som inte är det. Förväxla dock inte detta med polyamori vilket är önskan eller acceptansen av att ha flera intima relationer samtidigt. 
  • Bisexuell. Jag har blivit mer bekväm med den här termen, nu när jag förstår betydelsen och kallar för tillfället mig själv mer för bi än för poly. Ja, bi är det latinska ordet för två, men det behöver inte betyda att man endast är attraheras av de två vanligare, binära  könen man och kvinna. Per definition betyder bisexualitet att en attraheas av två eller fler könVilket jag gör.
  • Gay. Ett lite mindre formellt ord som för mig betyder icke-hetero. Vilket jag är.
  • Lesbisk. Jag är en tjej som gillar tjejer och ni kommer antagligen att se mig i fler relationer med tjejer än med killar.
  • Queer. Samlingsord för alla läggningar och könsidentiteter som avviker från normen, alltså allt som inte är hetero eller cis. Min sexuella & romantiska läggning avviker ifrån normen, jag är inte hetero. Alltså är jag queer.
 
 
Så här ser det ut för tillfället, och jag skriver "för tillfället" samt "just nu" därför att jag ännu inte är 100% säker på någonting förutom att jag inte är hetero. Jo, jag vet också att jag tycker om min flickvän (tyvärr, till er som shippade mig med Dennis Tjobilo Karlsson... det kommer aldrig att hända.) jättemycket och att det ska bli jättekul att få träffa henne på jullovet.
 
Nu vet ni lite mer om mig och vill ni veta ännu mer så får ni bara fråga. Jag hoppas, och tror verkligen, att ni inte ser mig annorlunda på något sätt, för att ni vet:
 
"Min sexualitet är inte det mest intressanta med mig." Ett av mina favoritcitat av bisexuella Cosima Niehaus, från Orphan Black.
 
 
Den polysexuella samt den bisexuella pride-flaggan.
 
Tack för mig!