En liten update

Hej, bloggen! 
Det har gått ca två månader sen mitt senaste inlägg. Det var alltså fortfarande sommarlov när jag skrev sist. Vad har hänt under de två månaderna då? Jag har turnerat runt Skåne med familjen, sedan gjort ingenting förutom att ligga i sängen och kolla på Modern Family i en vecka och till sist rest upp till Nyköping för att hälsa på mitt "gang" ifrån språkresan i Brighton. Det var vad jag höll på med de sista sommarlovsveckorna iallafall. Jag hann även gå igenom en otroligt nostalgisk period, jag började maratona min through-all-time favoritserie The Tribe för andra gången i år. Mina twitterföljare har fått lida som tusan av mitt 24/7 spam om denna serie som slutade sändas för 11 år sen. Jag vill jättegärna skriva ut mina känslor för serien, varför den är så magiskt bra och varför jag har varit ett die-hard fan sen jag var 8-9 år, men det känns något irrelevant just nu. Det sparar vi till ett annat inlägg och tro mig, det inlägget kommer.

Efter sommarlovet började jag gymnasiet och blev naturare i NA1 på Per Brahe. Jag älskar skolan till döds, det är mitt Jönköpings-Hogwarts. Det är mitt slott fyllt med magi, saker att lära sig och människor att inspireras av. Jag känner verkligen att jag hör hemma på PB och den största komplimangen jag vet (som jag faktiskt har fått x antal gånger) är att jag passar in där. Själva linjen dock, naturvetenskap, känns inte 100% jag och jag känner mig lite halvt vilsen i klassen. Jag passar nog inte helt in på natur, men tvivlar på att jag egentligen gör det på någon linje. Det enda jag vet är att jag hör hemma på PB och att mina klasskamrater är trevliga, så just för tillfället ser det ut som att jag kommer bli kvar i NA1. Jag hade egentligen tänkt vänta med det här inlägget tills allt kändes bra och jag kände mig hemmastadd på riktigt, men eftersom att syftet med den här bloggen är att jag ska kunna se tillbaka på den och se hur jag var och egentligen mådde så valde jag att skriva det nu iallafall. 

Strax efter skolstarten gick jag med i Ung Vänster tillsammans med min klasskompis David och ex-klasskompis (hon är nu otrogen med ESMU...) Ayesha. Den originella planen var att gå med i Unga Feminister, men de är tydligen inte så aktiva i Jönkan som de andra ungdomsförbunden så det fick bli vänstern. Sloganen är "Feminism, Socialism, Ativism", och det tycker jag passar mig. Vi jobbar aktivt för jämlikhet mellan och inom alla kön, emot rasism, förtryck och klassklyftor. Vi är i behov av ett jämlikare samhälle och jag anser att Vänstern + F! är de som värnar för mitt allra bästa som rasifierad och queer tjej.
 
Imorgon blir det affischering och av-affischering och sedan valvaka på kvällen. Det är mitt första år som politiskt intresserad, så jag är bortom exalterad! 
 
 
Skolbadrums vänster-selfie.
 
Jag har försökt ge mitt hår en mer rödlila nyans. Jag tackar Evelina för varningen om den värdelösa permanentfärgen (L'Oreal Feria by Preference #426) jag började med och Pernilla för tipset om hårinpackningen (Revlon Nutri Color Creme #200) som jämnade ut och synliggjorde färgen något dagen efter. Jag hade inte färgat det på bilden ovanför, så slösa ingen tid på att försöka se någon skillnad, haha.

Jag har börjat dansa igen. Denna terminens klasser blir balett och modern på måndagar, sen jazz/street/modernt på onsdagar. Modern dans är min favoritstil att se på så ska det bli otroligt kul att få dansa det själv. Jag har hunnit med två klasser hittills och det har verkligen varit det bästa på länge! Älskar, älskar, älskar dans.

Jag (okej, pappa) har köpt biljett till att se världens bästa Veronica Maggio ännu än gång i år. Hon kommer till Huskvarna Folkets Park i november och det kommer bli så underbart att få se henne på hemmaplan. Jag drar med mig min konsertbuddy Dennis (som blev bästis och bytte nummer med Rebecca & Fiona igår, hur sjukt?) dit, vilket inte känns mer än helrätt eftersom vi kommer att se Gaga och har sett Miriam Bryant x2 tillsammans i år. Nu ska vi äntligen se vår gemensamma idol #1 Veronica igen, och jag hoppas det blir lite mer personligt än vad det var på Bråvalla. Även fast det var underbart som bara den så upplever jag helst mina idoler på nära håll. Jag hoppas även på att kunna se Linnea Henriksson när hon kommer till Spira.

Och nu när vi ändå pratar om musik och idoler så kan jag berätta för er att mina Gaga bilder på garderoben har tagits ner, likaså de över sängen som har ersätts av mina egna Alice: Madness Returns teckningar. Allt har sin tid och det känns som att min tid som "not obsessed, just dedicated" Lady Gaga-fan och Little Monster är över för den här gången.
Jag har mycket att tacka henne för; Gaga var min vän och styrka när jag kände att jag inte hade någon. Hon introducerade mig till en typ av familj av miljoner människor och bland dem kände jag att jag hörde hemma. Jag träffade människor som nu är några utav mina närmaste vänner. Hon gav mig samhörighet, vänskap och kärlek. Hon var extremt viktig för mig, en stor del av min identitet och jag älskade henne utöver allt annat som ni säker vet. Hon hjälpte mig upptäcka mig själv och hon lärde mig om att vara en bra medmänniska.
Jag såg henne aldrig som någon modersfigur, mer som en storasyster, men ändå känns det som att hon på en del sätt "uppfostrade" mig och att jag nu har vuxit upp. Jag har blivit tillräckligt stark och självständig nu och det är dags för mig att lämna boet.
 
Även fast jag inte längre är en del av fanbasen så ska det bli kul att gå på konserterna i Herning och Stockholm i slutet av denna månaden. De sista festerna med min monsterfamilj, avskedsfester för en tid i mitt liv som spelat en mycket stor roll för mig som person.
 
Teckningarna som ersatt Gaga på väggen över min säng. Alice Liddell, Card Guard och the Cheshire Cat.
 
Det är väl ungefär det som hänt i mitt liv sen i juli. Jag har blivit friskförklarad och mår generellt bättre än någonsin. Allt är inte perfekt, men jag mår bra och jag är glad. Jag hoppas att det kan hålla i sig lite till. Jag hör av mig igen snart, förhoppningsvis inte om två månader men antagligen inte innan Gaga-konserterna heller. Ta hand om er, glöm inte att RÖSTA och att rösta RÄTT imorgon!